Eenzaamheid

Eenzaamheid…een onderwerp  waar zelden over gesproken wordt of vaak in een gesprek wordt vermeden, door schaamte of doordat men zich er niet bewust van is.

Het is een gevoel dat iedereen weleens overkomt en ervaart.

Waar komt het gevoel van eenzaamheid vandaan?

Op het moment dat ik geen verbinding voel met mijzelf is het moeilijk voor mij om echte verbinding te voelen met de mensen in mijn omgeving. Het komt op dat moment voor dat ik een gevoel van leegte ervaar omdat ik mijzelf niet voel, ziet en begrijp. In het gedrag dat ik dan laat zien is er behoefte aan aandacht door heel nadrukkelijk aanwezig zijn in gezelschap en ik ervaar veel onrustige gedachten in mijn hoofd. Het is een gedragspatroon en het laat niet zien wie ik werkelijk ben. Ik ben er van bewust dat dat soort momenten er ook gewoon mogen zijn.

In het algemeen is het heel natuurlijk om je af en toe eenzaam te voelen. En ook dat je je er niet altijd bewust van bent. Ieders behoefte om het gevoel van leegte te vullen en uiting van gedrag is anders. Gevoelens komen en gaan. Op het moment dat het gevoel regelmatig terugkomt en het gevoel van welzijn en geluk beïnvloedt, heeft het meer onderzoek nodig. Ik nodig je uit om de leiding te nemen door dit gevoel te onderzoeken.

Vragen aan jezelf

De vragen die je jezelf kan stellen zijn: Heb ik mijn hart gesloten en vind ik het moeilijk om mijn gevoelens te uiten en/of te delen? Heb ik mensen in mijn omgeving waar ik mij veilig voel en die ik kan vertrouwen? Doe ik de dingen waar ik energie van krijg, me blij en vervuld door voel? Waar ligt mijn behoefte op dit moment en welke stappen ga ik ondernemen?

Het gevoel van eenzaamheid komt voort uit het gevoel niet begrepen te worden, niet gezien te worden, niet gehoord te worden of geen verbinding te voelen met jezelf en met de mensen in je omgeving.

Kleine veranderingen met groot resultaat

Wanneer je je bewust bent van je behoefte, dan is het makkelijker om kleine veranderingen in je leven toe te passen.

En verder is het belangrijk om in contact te blijven met jezelf en goed voor jezelf te zorgen. Het herkennen van emoties, gedragspatronen, adempatroon, spanning in je lichaam en daarvan de oorsprong te herleiden is de eerste en belangrijkste stap die je maakt.

Jij weet als geen ander wat je nodig hebt. Sta in je kracht!

Delen

2 gedachten over “Eenzaamheid”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *