Van overleven naar leven!

Je lichaam is uitstekend in staat om goed voor je te zorgen en jou te geven wat je op dit moment nodig hebt; fysiek, emotioneel, mentaal. Je lichaam geeft namelijk veel signalen af die je laat voelen of je goed voor jezelf zorgt op alle vlakken. Een aantal signalen kunnen zijn: gezonde huid, engergiek of juist moe, zintuigelijke waarneming, warme gevoelens, fijne prikkelingen, ontspannenheid of gespannenheid, pijn, jeuk, uitslag, intense emotie, verwardheid, depressie, slaapstoornis, paniekaanvallen, stress etc. De lijst is eindeloos. Het lichaam is dus heel intelligent en intuïtief.

Overleven

We leven in een tijd waar we meer gericht zijn op overleven en waar veel van ons verwacht en geëist wordt. Prestatiegericht, gericht op zekerheid, waardering van onze omgeving, overvolle agenda’s en dit in een best wel complexe samenleving. Het is dus erg gericht op de buitenwereld. Ons hoofd maakt overuren om dit te managen en voordat je het in de gaten hebt is je leven gericht op overleven in plaats van leven.Wanneer er onvoldoende tijd overblijft om echte aandacht aan jezelf te besteden dan grijpt je lichaam in en geeft signalen af.

Leven

Doe jij de dingen waar je energie van krijgt? Heb je mensen in je omgeving waar jij je echt thuis voelt? Het zijn twee simpele vragen maar zo waardevol om dit te onderzoeken. Voel wat er in je lichaam gebeurt. Je zal merken dat je lichaam ontspant bij dingen die bij je horen en gespannen bij de dingen die je doet vanuit de overlevingsstrategie. Het is belangrijk om weer in contact te komen met je lichaam en de signalen te onderzoeken. Soms kom je dingen tegen die niet fijn zijn en daar kan je altijd iets mee doen. Tenslotte ben jij de manager van je eigen leven.

Delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *