Mannelijke en vrouwelijke energie

Ik wil met jullie een mooie ervaring delen.
Het is bij veel mensen bekend dat energie van mannen en vrouwen van elkaar verschilt. In ieder schuilt een hoeveelheid mannelijke en vrouwelijke energie. De vrouwelijke energie is gevoel, intuïtie, overgave, duisternis, niet-weten en binnenwereld. Terwijl mannelijke energie is ratio, doelen, licht, strategie en buitenwereld.

De mannelijke energie is in het dagelijks leven de norm geworden. We leven momenteel in een wereld die gefocust is op zekerheid, prestatie en gericht is op de buitenwereld en minder op onze innerlijke wereld. Voor een sterke volwaardige verbinding tussen man en vrouw zijn beide energieën belangrijk, ze willen samen één ding: elkaar ontmoeten en één worden.
Het is in deze tijd belangrijk voor de vrouw om weer verbinding te maken met haar natuurlijke vrouwelijke energie, want daar ligt haar kracht: haar seksualiteit, thuis voelen in haar eigen lichaam en deze te omarmen, verbinding te maken met haar gevoel, wensen en verlangens. De eerste stap is om weer verbinding te maken met lichaam, je hart en buik. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te gaan dansen, zingen, yoga, creativiteit etc.

Verbinden met je vrouwelijke energie


Vandaag had ik een mooie ervaring met een grote groep vrouwen. Na het verbinden met onszelf door ons lichaam los te maken, te verbinden met elkaar door oogcontact en het drinken van cacao-elixer begonnen we een reis met muziek, zang en beweging.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Elke klank/uitroep heeft een andere trilling die voelbaar is in verschillende gebieden in je lichaam. Aaahhh met volle uitroep geeft een trilling je onderbuik terwijl Ohhhh een trilling geeft in je hartgebied.
Het was heerlijk om mijn eigen klank volledig te laten horen en te voelen. Het bijzondere was dat ondanks dat ieder haar eigen geluid gaf, het geheel toch heel afgestemd en volledig in harmonie was. Het gaf mij een gevoel van thuiskomen en bevrijding.

Daarna hebben we in vrije vorm gedanst op bijpassende opzwepende muziek. Je lichaam voelt het ritme en de klanken van de muziek en weet precies welke beweging bij jouw energie hoort. Je geeft je over aan je eigen lichaam.

Vrouwen ontmoeten elkaar

Het was bijzonder om te ervaren hoe verbindend het voelde om dit met een groep vrouwen te doen. In de auto terug naar huis vertelde mijn vriendin dat zij vroeger dit al ervaarde met haar Marokkaanse buurmeisjes met buikdansen. Het is in andere culturen heel normaal dat vrouwen elkaar hierin ontmoeten. Zo kunnen we nog veel van andere culturen leren. Mocht je belangstelling hebben om dit ook een keer mee te maken, stuur mij een berichtje.

Delen

1 gedachte over “Mannelijke en vrouwelijke energie”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *